16.jaanuar. KIEV

SIIN SIIS TOIMUS ORAANZ REVOLUTSIOON

Kell 9 jõudsingi ilma mingite eriliste aktsioonideta Kiievisse. Kohe jaamas oli hulk mutikesi, kes kõik tegelesid korterite pakkumisega. Kontakteerusingi ühe jutukama mammiga. Rääkisime ühe korteri 25$ peale.Ei asunudki väga kaugel. Mingi kolm bussipeatust ehk vaksalist. Ühetoaline korter, kuuekümnendatel ehitatud hrushovkas, telekas, dush, külmik. Nagu peab. Ainult disain oli 20 aastat tagasi tehtud ja pärines loomulikult slaavi kultuuriruumist. Ongi hea saab kohe asuda kohalikku olustikku sisse elama.
Panin siis peale pesu tagasi vaksali poole.Sealt oli mul silma jäänud reklaam, kus kutsuti linnaekskursioonile. Minu meelest parim variant linnaga tutvumiseks. Näidatakse kõik linna kuulsamad kohad üle ja jutustatakse ka infot juurde. Sõitsimegi läbi linna. Näidati tähtsamaid hooneid, kirikuid, väljakuid, ausambaid. Lõpuks oli peatus Kiev-Pecherski lavras, kus võis iga nägu veel eraldi ekskursiooni võtta maa-alusesse vanasse kloostrisse. See oli asutatud juba 11 sajandil mingi kreeka munga poolt. Kaevatud Dnepri kaldasse ja käikude kogupikkus pidi mingi sada kilti olema. Rahvale muidugi ainult osa avatud. Rääkis siis tädi, kuidas mungad vanasti elasid. Igal kutil oli kaevatud oma kong. Hullemad vennad olid lasknud ukseava kinni müürida ja jätnud ainult luugi söögi jaoks. Ja nii nad siis elasidki seal oma õndsuses. Mõned said pühakuteks ja need on jäetud sinna samasele muumiatena. Täitsa vahva koht.

Sai ka niisama linnapeal hulgutud. Elanike pidavat 2,4 miljonit olema. Naised on nagu juudi jõulupuud. Kõik riided alates saabastest kuni mütsideni peavad sädelema. Mehed seevastu on mustas ja hallis.Huvitaval kombel sai isegi eesti krooni vahetada.Olid mul mõned sajad, mõtlesin , et mis ikka kaasas vean ja mõned Leedu rahadki sai grivnaks vahetatud.
Poodides hinnad umbes nagu meil. Aga erinevates poodides võib samal asjal 100% erinevus olla.Kõige rohkem hämmastas mind postkontorite rohkus. See pidi koht olema, kus saab kõik maksud ära maksta. Mitte nagu meil pangad. Ja samas postkontorites kaukekõnede kabiinid, mis kogu aeg helistajaid täis.Huvitav kas kodust ei saa helistada, või on nii kallis? Või pole lihtsalt telefone siiani kodudes.
Õnneks on ilm siin elamiskõlbulik, oma 5-6C. Aga internetiga samad jamad, kui Valgevenes.@ kohvesid vähe, pead algul aja ütlema, palju tahad navigeerida.Kui ei jõua oma toimetusi lõpetada, kaob pilt ja oma poolelijäänud kirja näiteks taastada ei õnnestu. Samas on juba mingile järgmisele kutile su arvuti välja renditud ja pead jälle järjekorda asuma.Paras kamm.
RAHA Kursid kõikjal väga erinevad aga umbkaudu
1 EUR=6 Grivnat
1EEK= 0,4 Grivnat

Kommentaare ei ole: